2019-12-11 13:00:53• hírek • Bede Emőke

Bútorgyártó üzemben gyakorlatozott a katasztrófavédelem – Helyszíni képek

Kedden délelőtt, 11 óra körül arról értesítették a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, hogy tűz ütött ki egy bútorgyártű üzem lakkozó részlegén, a csarnokban pedig nem kevesebb mint 40 személy rekedt bent. Mire a hivatásos tűzoltók megérkeztek a helyszínre, az épületet kiürítették, illetve megkezdték az oltást is.

Noha roppant veszélyesnek hangzik a szituáció, szerencsére ez alkalommal csak egy jól megszervezett gyakorlatról volt szó. Az ilyen szimulációk célja, hogy megmutassa, miként lehet a leghatékonyabban eljárni egy-egy tűzvész, robbanás vagy egy épület összeomlása során, ezzel is felkészülve a valós vészhelyzetekre. A gyakorlaton az ISU 20 tűzoltóval, egy SMURD-rohamkocsival és egy emelőkosaras egységgel vett részt. A katasztrófavédelem munkatársai mellett az akcióban részt vettek a helyi és a megyei rendőrök és csendőrök is.


Noha a gyakorlat rövid idő alatt véget ért, a résztvevők az erre való felkészülést már napokkal korábban elkezdték, melynek köszönhetően a szimuláció kiválóan sikerült - értékelte a gyakorlatot közleményében az ISU.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: